Wat kun je van mij verwachten

Als je je aanmelding verstuurd hebt, volgt er eventueel een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen en wederzijdse verwachtingen uitspreken. Ik leg het een en ander uit over het aantal uren kraamzorg waarop je recht hebt, geef informatie en beantwoord jullie vragen. Rond de 34e week van je zwangerschap bespreken we tijdens een intakegesprek jouw wensen ten aanzien van de bevalling en bespreken we de vragen die jullie hebben.

Als je besluit om thuis te bevallen, verleen ik assistentie aan de verloskundige.

Tijdens de kraamweek verzorg ik in eerste instantie moeder en kind, begeleid ik de borst- of kunstvoeding, verzorg de kraamvisite, doe licht huishoudelijk werk en verzorg de overige gezinsleden. Kraamzorg heeft als doel ervoor te zorgen dat jij als moeder na de kraamweek zelfstandig je kindje kunt verzorgen en je dagelijkse taken weer op kunt pakken. Als de omstandigheden het toelaten kan ik ook best even een boodschapje doen, kinderen naar school brengen: er is in overleg veel mogelijk (passend binnen het kader van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP)).

Tarieven en vergoeding

Iedere zwangere mag kiezen voor haar eigen kraamverzorgende. Particuliere kraamzorg is dan ook nooit duurder dan een kraamverzorgende via een bureau. Kraamzorg wordt vergoed door de basisverzekering. Voor ieder uur kraamzorg wordt een eigen bijdrage van € 4,80 gerekend (2023).

Dit geldt voor iedere aanbieder van kraamzorg en voor iedere verzekerde. Het kan zijn dat je verzekerd bent voor de eigen bijdrage. Dit kun je nagaan in de polisvoorwaarden of navragen bij je zorgverzekeraar.

Aanvraag kennismakingsgesprek

Voor vragen of het aanvragen van een kennismakingsgesprek kun je bellen met 06 42 60 63 60 (spreek eventueel een voicemail bericht in) of een mail sturen naar info@lilianskraamzorgn.nl

  Kennismakings- en intakegesprek

  Als je je aanmelding verstuurd hebt, volgt er eventueel een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we kennismaken en wederzijdse verwachtingen uitspreken. Verder leg ik het een en ander uit over het aantal uren kraamzorg waarop je recht hebt. Rond de 35e week vindt er een intakegesprek plaats.

  Ik ben in de kraamweek graag te gast in jouw gezin en vind het belangrijk dat we eerlijk en open naar elkaar kunnen zijn. Ik ben een rustige, flexibele kraamverzorgende met veel liefde voor het vak. De week is wat mij betreft geslaagd als jullie in alle rust hebben kunnen wennen aan jullie kindje, de verwachtingen zijn uitgekomen en daardoor met een positief gevoel terug kunnen kijken op de kraamweek.

  Werkgebied

  Alles wat op ongeveer een half uur autorijden van Breezand (gemeente Hollands Kroon) ligt, is voor mij goed te doen. Meld je gewoon aan en dan kijken we naar de mogelijkheden.

  Waarom aanmelden bij Lilians Kraamzorg?

  De kraamweek is een periode van geluk en emoties, vragen, onzekerheden en van lichamelijk herstel van jou als moeder. Als zelfstandig kraamverzorgende wil ik je graag de zorg geven die jij en je kindje nodig hebben. Wil jij een rustige maar wel gezellige kraamweek? Meld je dan aan bij mij. Als je je aanmelding verstuurd hebt, neem ik contact met je op.